12.11.12

Cattle-Man Cave

One of the reasons AsterHouse Design doesn’t work within only one specific style is because of projects like this one…we recently finished an executive office for a bonafide cattleman.  This gentleman asked us to take a look at the large empty shell and create a vision for a very rich, warm, masculine space that is part office, part gallery and frequent entertaining area.

A blank slate…

And now…the work zone…

The lounge area…

(the wallcovering in this area is authentic cowhide)

The entertaining zone…slate, copper, wood grain tile in a chevron pattern, rich dark walnut cabintry…

One of two gallery areas…

Light colored wool carpeting underfoot and the ceiling painted in a warm tan balance the deep, dark tones of the wallcoverings and stained millwork.

Our client had two of these bronze longhorn pieces commissioned for this office and we felt they were the perfect scale for this wall of shelving behind his desk.

The wallcovering we selected is a rich “raw silk” look that adds dimension and texture to the walls…the details in this space fit the client perfectly…

This project was truly unique…and we love that!!  It is what keeps this job so fresh for us…and allows us to work in aesthetics that may be out of our norm…and that is always refreshing!!

(Side note…by the end of this project, Amanda and I had both incorporated cow hides in our own homes!!  Watch for future blogs on this AHD trend!!)

labels: Commercial - Before & After